steunkousen kopen
Blog

Zorg goed voor uw dierbaren, hoe oud je ook bent!

Iedereen wordt ouder, zo ook je eigen ouders of opa & oma. Het is belangrijk om goed te zorgen voor je dierbaren zodat iedereen zowel geestelijk als lichamelijk gezond blijft. Tegenwoordig zie je namelijk erg veel eenzame ouderen of ouderen die er juist helemaal alleen voor staan. Door je eigen opa, oma, buren of een oudere vrouw in de supermarkt af en toe een handje te helpen, zal iedereen een gelukkiger mens worden. Zo is het ook goed om een bepaalde mantelzorg of huishoudelijke hulp te verlenen. Maar waar kan je nou mee helpen?

Help eens mee in het huishouden

Het kan natuurlijk voorkomen dat een dierbare niet goed te been is, of het huis zelf niet zo kunnen schoonmaken. Hij graag hij of zij het ook zelf wilt doen, lichamelijk lukt het helaas niet. Door zo iemand te helpen zorg je voor een bepaalde quality-time en laat je een oudere zien dat samenwerken hartstikke leuk is. Tussendoor drink je een kopje koffie en is het een gezellige middag. Een ouder iemand waardeert dit enorm en zorgt dit er voor dat hij of zij niet de gehele dag eenzaam is.

Ga eens langs voor een kopje koffie

Soms kan een klein, spontaan gebaar al erg veel doen voor een oudere. Ga bijvoorbeeld eens spontaan op de koffie en praat gezellig bij. Doordat het spontaan is kun je over van alles vertellen, alles voelt fijn. Vooral voor een alleenstaande is het enorm waardevol wanneer er iemand spontaan over de vloer komt. Wanneer we dit allemaal doen, zullen we samen de eenzaamheid onder ouderen de wereld uit helpen. Maak één keer peer week eens twee uurtjes vrij en ga eens op bezoek!

Help in de zorg!

Ouderen hebben vaak een steuntje in de rug nodig. Zo zijn er vele ouderen die een bepaalde zorg nodig hebben, maar dit nog prima zelf kunnen onderhouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het slikken van medicijnen, het bloedprikken bij suikerziekte of loopt men met een rollator. Door hier af en toe steun in te geven laat je een oudere zie dat ze er niet alleen voor staat. Je bent er altijd en zorgt dat de medicijnen goed in worden genomen. 

Wanneer je ziet dat iemand zware, vermoeide of spataderen heeft, kun je steunkousen kopen. De steunkousen zorgen voor extra ondersteuning van het been en zorgen ervoor dat er geen vocht in komt of spataderen ontstaan. Help af en toe eens met aantrekken, doe hierbij een bakje koffie en je zult een gezellige tijd beleven.

Denk aan onze ouderen, steun ze en help de eenzaamheid de wereld uit!

Geef een reactie