Blog

Verhuizen naar de stad, hier moet je op letten

Een kleine twee jaar geleden pakte ik mijn hele hebben en houden bij elkaar en vertrok richting de stad. Ik was op zoek naar avontuur, nieuwe mensen en even iets totaal anders. Opgegroeid in kleine dorpjes en op het platteland, leek mij dit een perfect idee. Ik kwam er echter snel achter dat een hoop dingen heel anders werken in de stad, anders dan het platteland. Omdat ik dit graag van te voren had willen weten en je er anders enkel achter komt als je al in je flatje in de stad woont, besloot ik hier een blog over te schrijven. Daarom zal ik in deze blog een aantal kenmerkende punten behandelen voor het wonen in de stad.

Van A naar B

De meeste mensen staan iedere morgen dik in de finale wanneer ze op weg zijn naar hun werk. Als je in de grote stad woont en werkt, heb je hier geen last van. Heerlijk! Maar misschien moet je wanneer je naar de stad verhuist je auto sowieso maar op Marktplaats zetten. Een auto in de stad is namelijk heel onhandig en je doet er veel langer over om op de plaats van bestemming te komen. Je moet je door nauwe straatjes manoeuvreren en dan nog een parkeerplaats zoeken. Een fiets is veel makkelijk en wonder boven wonder, in de stad, veel sneller dan de auto. Haal bijvoorbeeld voor een goede prijs tweedehands fietsen Rotterdam en ga met het openbaar vervoer wanneer het weer daar bijvoorbeeld om vraagt. Dit bespaart je een hoop parkeerkosten en het is stukken beter voor je eigen gezondheid en het milieu.

Het centrum is niet alles

Toen ik naar een huis zocht, moest en zou ik in het centrum wonen. Lekker dichtbij alles en midden in de stadssfeer. Maar al snel kwam ik daarvan terug. In de grote stad is het altijd druk. Dat wist ik natuurlijk van mijn uitstapjes naar de stad maar ik realiseerde me pas dat altijd echt altijd betekent toen ik er woonde. Gelukkig heb ik destijds voor een huurcontract gekozen wat ik met een maandopzegtermijn zo kon opzeggen, geen jaarcontract dus. Je raadt het al, na twee maanden zat ik ergens anders. Net buiten het centrum en dus de drukte. De supermarkt, kapper etc. zitten nog steeds om de hoek maar voor de feestjes zal ik tien minuten met de tram moeten. Dat neem ik graag want zodra ik naar huis loop of weer in de tram terug stap, stopt het dreunen ook en slaap ik zonder geluidsoverlast van buiten, heel fijn!

Bedankt voor het lezen en veel plezier en succes!

Laat een antwoord achter