dames winterjassen
Blog

Winterkriebels

Brrr! De winter is net voorbij, maar de wisselvalligheid van de temperaturen in Nederland zal altijd hetzelfde blijven. Ik merkte dat ik het vaak nog veel te koud had gedurende deze winter, omdat ik moeite heb met het uitkiezen van de juiste dames winterjassen. Het liefst koop ik één jas die ik voor een groot deel van de winter goed kan dragen, eventueel met een muts en een sjaal. Toch zijn er een aantal dagen waarop ik een winterjas nodig heb die die extra graden onder nul goed kan hebben. Ik ben namelijk vaak buiten met de honden, en ook nog eens een koukleum. Die combinatie gaat niet goed samen!

De zoektocht

Om deze situaties te vermijden volgend jaar, leek het me een goed idee om nu alvast op zoek te gaan naar de ideale winterjas. De reden hiervoor is, dat de meeste dames winterjassen rond deze tijd goedkoper worden door winter sales etc. Als ik nu een goede jas kan vinden, heb ik namelijk dubbel geluk! Mijn zoektocht ging echter niet van een leien dakje aangezien mijn eisen vrij hoog zijn. De jas moet namelijk nog wel stijlvol zijn en ik vind het prettig om mijn figuur nog enigszins te kunnen (laten) zien door de jas heen. Een enorme bol met vulling is dus geen optie voor mij. Nu heb ik een lange, getailleerde jas met een riem rond mijn middel. Bij de meeste dames winterjassen van dit model is het echter zo dat de jas niet warm genoeg is om me te beschermen tegen de echt koude dagen in Nederland.

Eindelijk

Op een gegeven moment vond ik eindelijk mijn ideale jas. Het was een lange jas, maar van een andere stof en andere voering dan ik normaal heb. Ik heb hem online gekocht omdat ik mijn eigen maat onderhand wel weet, dus als je zelf ook nog een paar goede dames winterjassen zoekt, zou ik hier zeker een kijkje nemen. Nu ik deze jas na een eindeloze zoektocht heb kunnen vinden, kunnen we overgaan op een nieuw avontuur. Ik heb namelijk besloten dat ik hier ook nog een bijpassende sjaal, muts en handschoenen bij wil zoeken om de outfit compleet te maken. Ook dit ga ik nu meteen kopen om geld te besparen. Beauty on a budget noemen we het maar. Als student moet je toch iets! Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik mijn nieuwe dames winterjassen aan kan trekken.

Laat een antwoord achter