stoel
Blog

Kies de juiste bureaustoel voor je kind

Je moet tegenwoordig steeds meer online aanwezig zijn. Dat wordt niet alleen van volwassenen verwacht maar ook van kinderen. Voor school moeten ze bijvoorbeeld digitaal een werkstuk inleveren of een powerpoint presentatie maken. Daarnaast wordt de pc natuurlijk veel gebruikt voor prive aangelegenheden als filmpjes kijken of berichten sturen. Waar ouders vaak echter niet bij stil staan is op wat voor een bureaustoel jouw kind zit.

Huh?

Ja, ik hoor het jezelf al afvragen waarom het belangrijk is dat je daar over nadenkt. Eigenlijk is het gek dat we er niet meer op gefocused zijn op dit moment. Ga eens na hoeveel uren je kind doorbrengt achter de computer. Dat zal waarschijnlijk langer zijn dan je in eerste instantie had gedacht. Dat is op zich niet erg maar het is wel goed dat ik nu je aandacht heb getrokken.

Kinderen zijn in de groei dat weten we allemaal en toch verwachten we dat ze op de zelfde bureaustoel zitten als wij. En dat klopt eigenlijk niet en het past al helemaal niet. Wist je bijvoorbeeld dat er ook een bureaustoel is voor een kind. Dit zijn speciale stoelen die beter in hoogte verstelbaar zijn en met je kind mee kunnen groeien.

Het is enorm belangrijk dat een kind de juiste ondersteuning krijgt door de stoel. Dit voorkomt latere klachten als rugpijn of nekpijn. Het is een kleine investering maar het zal het uiteindelijk meer dan waard zijn. Je wilt het namelijk niet op je geweten hebben dat je kind rond zijn dertigste al rond loopt met rugklachten die zijn veroorzaakt door een verkeerde zithouding.

Welke kiezen

Als je overtuigd bent dat er een andere stoel moet komen, dient het volgende probleem zich al weer aan. Alhoewel, het is niet echt een probleem maar meer een keuze die je moet gaan maken. Zoek dan ook goed uit welke stoel je wilt hebben. Het is dus vooral belangrijk dat de stoel goede ergonomische ondersteuning geeft aan het kind. Daarnaast is het ook belangrijk dat het een zacht zitvlak heeft. Als laatste moet de hoogte goed te verstellen zijn zodat je het naar eigen wens kan aanpassen. Zeker moet groeiende kinderen is het belangrijk om af en toe te checken of de hoogte van de stoel nog aansluit bij de grootte van het kind. Als de stoel te laag of te hoog staat is dit namelijk ook weer niet goed voor de houding. Neem vooral je tijd bij het kiezen en doe niets overhaast.

Geef een reactie