stedentrip Porto
Blog

Er nog even tussenuit als mama in spe

Iedere zwangere vrouw kijkt ernaar uit en kijkt er tegenop: zwangerschapsverlof. Voordat het kindje geboren is, heb je ineens zeeën van tijd. Het is dan erg makkelijk om jezelf te vervelen. Dankzij Netflix en andere streamingdiensten heb je met een klik op de knop in ieder geval genoeg entertainment. Toch wil je (ook als zwangere vrouw) tijdens de zomer lekker op vakantie. Wanneer je meer dan 36 weken zwanger bent, dan mag je helaas niet meer vliegen. Natuurlijk kan een autovakantie nog steeds ontzettend leuk zijn. Ik zou alleen niet te ver weg gaan. Ben je niet zo ver zwanger en wil je wel nog een keertje er tussenuit, maar heb je amper nog vrije dagen over voor je met zwangerschapsverlof gaat? Ik heb de oplossing voor iedere mama in spe die er toch nog even tussenuit wil: een stedentrip!

Heerlijk genieten in een ander land

Wanneer je kiest voor een stedentrip, dan weet je dat het geen lange vakantie wordt. Laat dat nou eens perfect zijn als je zwanger bent! Je kunt er namelijk nog wel even een keertje tussenuit  met je geliefde voordat jullie van een stel naar een gezin gaan. Persoonlijk kan ik Porto aanraden als bestemming. Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was, heb ik gelijk met mijn vriend rond de tafel gezeten om te beslissen wat we zouden gaan doen. Hoe gingen onze komende maanden eruit zien, vroegen wij ons voornamelijk af. We besloten direct een kleine vakantie te boeken zodat ook wij in de zomer heerlijk konden genieten in een ander land. 

Stedentrip naar Porto in Portugal

Onze keuze was gevallen op een stedentrip Porto. We hadden voor de Nederlandse reisorganisatie Bebsy gekozen. Ken je Bebsy niet? Klik gerust op de link in deze blog en ontdek zelf hoe handig en prettig hun website werkt. Bij Bebsy kun je namelijk een hotel uitzoeken op basis van locatie. Ik zat er niet echt op te wachten om in de hitte met een behoorlijke buik telkens kilometers af te leggen om bij een eettentje te komen. Het was met andere woorden belangrijk dat we lekker dichtbij het centrum zouden verblijven. Bij Bebsy was dat eenvoudig en snel geregeld. We konden zelfs op een kaartje van Porto zien waar alle beschikbare hotels zich bevinden. Hierdoor was het nog makkelijker om een goede keuze te maken.

Nog even ‘wij’

De voornaamste reden voor onze stedentrip Porto was om nog even met elkaar te zijn. Ik was namelijk zwanger van onze eerste. Dat is een behoorlijk kantelpunt. Eerst ben je nog een jong trendsettend stel en bam! Daarna ben je een jong gezin. Als ouder ben je verantwoordelijk voor een heel ander leven. Dat is niet niks! Daarom vonden wij het belangrijk om voor de geboorte een moment in te plannen om er echt voor elkaar te zijn. Het was echt heerlijk. Lekker tot ‘s avonds laat op het terras zitten aan de tapas met een prachtig uitzicht. Deze mama in spe kwam helemaal tot rust. Ik kwam met een nieuwe lading energie weer terug in Nederland. Klaar voor deze grote verandering die eraan zat te komen!

Geef een reactie