Blog

Even lekker relaxen

Zeker tijdens de zwangerschap is het belangrijk om genoeg rust momentjes te nemen. Tijdens mijn zwangerschap vooral in het begin was ik vaak iets te druk waardoor ik mij vaak gestrest voelde. Ik wilde meters maken op werk omdat ik een lange periode er niet zal zijn. Maar dit kon toch niet goed zijn dacht ik bij mijzelf. Ik koos ervoor om mijzelf meer rust te geven. Dit zijn de dingen die ik deed om even lekker te relaxen tijdens mijn zwangerschap.

 

Zwemmen

Ik vond het heerlijk om te zwemmen tijdens mijn zwangerschap. Sporten is sowieso erg goed voor je maar tijdens je zwangerschap zijn sommige sporten niet gemakkelijk. Maar zwemmen is een perfecte work-out en ook een goede manier om je hoofd te legen. In het water ervaar je gewichtloosheid dat heerlijk chill en ontspannen is.

 

Met een dekentje op de bank

Ik vond het heerlijk om ’s avonds heerlijk met een kop thee op de bank te nestelen en lekker te Netflixen. Er zijn heerlijke series die je tijdens je zwangerschap kan binge-watchen. Niet alleen Netflix is heerlijk ontspannen maar ik pakte ook regelmatig een goed boek waar ik dan helemaal in op kon gaan. Het op de bank zitten en even niets doen gaf mij rust waardoor ik weer nieuwe energie kreeg.

 

Een warme bad

Zelf heb ik helaas geen bad maar ik heb thuis wel een complete douchecabine met heerlijke massagestralen. Als aanstaande moeder vind ik dat je een speciale behandeling verdiend. Gewapend met een heerlijke douche-olie kon ik even heerlijk bijkomen onder een warme douche. Een warm bad leek mij nog verrukkelijker maar helaas had ik die niet. Ook al had ik niks te klagen met mijn super de luxe douchecabine want de massage stralen zorgde ervoor dat ik mijn pijnlijke rug extra aandacht kon geven.

Babyspulletjes

Mijn omgeving zorgde voor fijne hulp als ik die nodig had. Zorg altijd dat er mensen zijn aan wie je hulp kan vragen en schaam je zeker niet om hulp te vragen. Je lichaam is met een mooi proces bezig die af en toe erg zwaar kan zijn. Wat voor mij ook echt rustgevend werkte is de babyspulletjes op orde te hebben. In het begin ging ik vaak alleen op pad of met mijn partner maar later werd dit best zwaar dus moest ik hulp vragen aan andere die dan samen met mijn partner babyspullen konden kopen en eventueel in elkaar zetten. Een relaxte zwangerschap zorgt ervoor dat deze periode minder zwaar aanvoelt. Dus zorg goed voor jezelf!

Geef een reactie