Blog

Interne verbouwing

Nu ik zwanger ben van ons derde kindje moet er een interne verbouwing plaatsvinden. De bovenverdieping wordt voor de kinderen en de zolder voor ons. Omdat we momenteel niks op zolder hebben moet deze helemaal aangepakt worden. Een grote klus te gaan.

Kinderverdieping

Op de eerste verdieping hebben we drie slaapkamers en de badkamer. Twee relatief grote kamers en een kleinere. De kleinere kamer is momenteel van de jongste, een echte baby kamer. De wat grotere is van de oudste en de grootste kamer is van ons. Omdat we ons derde kindje verwachten moeten we een en ander gaan verbouwen en verplaatsen.

De bedoeling is dat wij naar zolder gaan en de eerste verdieping de kinderverdieping wordt. De baby krijgt de kleinste kamer, de oudste krijgt de grootste kamer en de middelste de andere kamer. We beginnen bij de oudste. Dit wordt een echte prinsessen kamer. We hebben een groot prinsessen fotobehang gekocht voor boven haar bed. Daaromheen maakt mijn man een lijst zodat het lijkt alsof het een grote poster is. Ze krijgt een groot eenpersoons bed en leuke kastjes voor al haar spullen en speelgoed. De middelste krijgt hetzelfde idee alleen dan met Minnie Mouse. Ook zij krijgt een groot bed en leuke kastjes en een bureau voor haar spullen. De baby kamer wordt blauw dit keer en hier maken we een echte jungle kamer van. Een grote wereld poster met dieren erop, een lamp met jungle dieren en blauw op de muur. De zolder wordt omgetoverd tot een duizend-en-één-nachten kamer.

Zolder pimpen

De kinderkamers zijn gedaan en we beginnen aan de zolder. We willen graag een duizend-en-één-nachten thema en de kleur blauw met goud op de muur. Een mooi blauw behang met een oosters printje komt op de muur achter ons bed. De gordijnen worden ook blauw en diverse gouden accessoires. Strak maar gezellig. Op zolder hebben we ook een balkon, grenzend aan onze kamer. Ontzettend leuk om s ’avonds laat nog even op de zitten voordat we naar bed gaan. Het balkon is momenteel helemaal betegeld en we willen hier graag kunstgras laten leggen. In de tuin hebben we ook kunstgras en gaan voor hetzelfde type. Op internet typ ik ‘kunstgras op balkon leggen en kom al snel uit bij de juiste leverancier. Via kunstgras kopen, kopen we makkelijk en snel de juiste hoeveelheid en leggen deze zelf op het balkon. Een lekkere loungeset erop, parasol en klaar is ons nieuwe stulpje. Het voelt een beetje als een tweede woonkamer.

Geef een reactie