Blog

Altijd mooie nagels

Sinds een jaar laat ik mijn nagels lakken met gellak. Dit doe ik bij een nagelsalon bij mij in de buurt. Ik heb gekozen voor gellak omdat het 2 á 3 weken goed blijft zitten zonder dat het beschadigd. Hiervoor lakte ik altijd mijn nagels met gewone nagellak. Eén van mijn grootste irritatie aan gewone nagellak is dat het vaak na bij mij al na 2 dagen beschadigd is en ik het weer opnieuw moet aanbrengen.

 

Gellak

Een vriendin van mij adviseerde mij om gellak te proberen in plaats van gewone nagellak. Zij liet haar nagels al jaren lakken met gellak en wil nooit meer iets anders. Gellak bestaat uit een combinatie van verschillende stoffen die je kan aanbrengen op een natuurlijke nagel maar ook op kunstnagels. Als de lak is aangebracht moet je de nagels onder een LED- of UV-lamp laten uitharden. Ook word de lak veel sneller droog onder deze lamp. Als je met gewone nagellak je nagels lakt en dan onder LED- of UV-lamp houdt heeft dit geen effect. Bij gewone nagellak moet je vaak lang wacht voor dat het droog is. En dat wachten ging vaak mis bij mij als ik eerlijk ben. Dan had ik net mijn nagels gelakt en dan moest ik toch iets pakken en ja hoor dan zat er al weer in beschadiging op mijn nagels.

 

Hoe breng je het aan?

Gellak vereist net even wat meer werk om het aan te brengen. Daarom is de simpelste manier om het te laten doen bij een nagelstudio. Maar je kan er ook voor kiezen het zelf aan te brengen. Zelf vind ik het heerlijk om lekker thuis bezig te zijn met mijn uiterlijk dus ook het lakken van mijn nagels vind ik leuk om te doen. Via het merk Yinger kocht ik een complete gellak set. Met deze uitgebreide set kan ik thuis meteen aan de slag. Er zijn zes stappen die je moet uitvoeren om je nagels er prachtig te laten uit zien:

 

Stap 1 Vijl je nagels in een vorm die jij mooi vindt.

Stap 2 Polijst het oppervlak van je nagels, dit zorgt ervoor dat de nagellak straks beter hecht aan je nagels.

Stap 3 Breng een primer aan deze wordt bij de set van Yinger geleverd. Deze primer kan je gewoon laten op drogen.

Stap 4 Breng vervolgens een dun laagje basecoat aan. Laat de nagels nu 2 minuten drogen onder de LED- of UV-lamp.

Stap 5 Breng nu een dunne laag gellak aan. 

Stap 6 Vervolgens laat je de lak 2 minuten onder de lamp drogen. Herhaal stap 6 en 7 totdat je de perfecte dekking hebt.

Stap 7 Breng de topcoat aan en laat deze in 2 minuten drogen onder de lamp voor een perfect resultaat en mooie glanzende nagels!

Geef een reactie