Blog

Alles wat je wil weten over arganolie voor een mooie huid

Arganolie is een ontzettend bekende olie hier in Nederland. Over het algemeen is het een schaars product, omdat we hier in Nederland geen arganolie kunnen maken. Dit kan alleen in Marokko, waar de enige arganbomen staan. Toch is het erg populair in Nederland en wij vertellen vandaag waarom!

Voordelen

De voordelen van arganolie zijn voor de meeste wel al bekend. Zoals we al eerder benoemde is arganolie een plantaardige olie die een hele verzorgende werking heeft. Arganolie wordt van argan gemaakt wat afkomstig is van de arganboom. Deze boom groeit alleen in Marokko. Arganolie is dus ook al jaren bekend in Marokko en wordt daar ook ontzettend veel gebruikt. Het is iets van de laatste paar jaar dat arganolie ook zo bekend is in Nederland. Veel kappers raden het ook aan om te gebruiken bij droog een dun haar. Arganolie zal ervoor zorgen dat je haar gezonder wordt en meer volume en glans krijgt. Dit is uiteraard wat elke vrouw wil. Sommige vrouwen zijn gezegend met ontzettend dik en glanzend haar en hoeven er ook weinig aan te doen om dit zo te houden. Toch is dit niet bij iedereen het geval en zal de juiste verzorging helpen bij een mooier resultaat. Arganolie is dus zeker een goed product.

Arganolie kopen

Tegenwoordig is arganolie kopen helemaal niet zo lastig meer. Het is in principe bij veel toegankelijke winkels verkrijgbaar. Denk aan Holland & Barrett of andere natuurlijke winkels zoals De Tuinen. Daarbij is het overal op het internet te bestellen. Dit maakt het natuurlijk een stuk makkelijker en zo kan je er altijd voor zorgen dat je arganolie in huis hebt. Als je niet in de buurt een winkel hebt zitten waar ze arganolie verkopen, bestel dan een flinke voorraad wanneer je weer gaat bestellen. Zo heb je ook de arganwinkel. De naam spreekt al voor zich: hier zal je allerlei verschillende producten met arganolie vinden. Zo heb je het altijd in huis en kan je er altijd voor zorgen dat je huid verzorgd wordt. 

Eczeem

Arganolie zal ook een goede werking hebben op eczeem. Het hebben van eczeem is uiteraard ontzettend vervelend en zal ook op bepaalde momenten een stuk vervelender zijn. Denk aan de winterperiode. Dan wordt de huid nog droger en dat heeft geen goede invloed op eczeem. Arganolie is dus zeker het proberen waard. Voor de een werkt het voor geen meter, terwijl het voor de ander wonderen doet. En daarbij, het kan niets kwaad.  

Geef een reactie