Blog

Een tuinset kopen in de herfst? Is dat niet gek?

Mama’s in spe doen wel vreemdere dingen hoor. Een tuinset kopen in de herfst is eigenlijk gewoon een goed idee. Je hebt dan net de hele zomer in je tuin vertoefd en je hebt precies kunnen bepalen wat er mist aan je huidige tuinset. Je weet precies hoe je het niet meer wilt volgend jaar, als je ukkie er is. Dus dan is dit hét moment om je eens te gaan oriënteren op nieuwe tuinmeubelen. En zeg nu zelf, nu je verlof hebt, heb je daar tijd genoeg voor. Je kunt het best zien als een onderdeel van je nesteldrang.
Tuinset

Rechte stoelen of lekker onderuit?

Iedereen heeft een voorkeur voor hoe hij of zij het fijnst zit. Zit je graag buiten te eten? Dan zijn rechte stoelen fijner dan een loungebank. Maar zit je graag met je vriendinnen aan een kopje thee terwijl je van het zonnetje geniet? Dan zijn standenstoelen juist wel weer erg fijn. Als je de ruimte en het budget hebt, dan kies je natuurlijk meerdere tuinsets. Je kunt dan in iedere hoek van je tuin een aparte tuinset plaatsen. Voor iedere gelegenheid en voor iedere stand van de zon.

Kies een tuinset zorgvuldig

Het is namelijk geen item dat je ieder jaar even vervangt. Oké, de tuinsets op bovenstaande website zijn niet duur, maar toch. Kies dus precies die set die goed bij jouw tuin past. Qua kleur, qua design en natuurlijk qua grootte. Ook is het belangrijk dat jij er lekker in kunt zitten. Zo’n tafel met een bankje is hartstikke leuk om te zien, maar ga je er veel gebruik van maken tijdens het zonnen? En die ligstoel is dan weer heerlijk om languit in te liggen, maar met eten is die weer minder handig. Bepaal dus goed waar je de tuinset voor gaat gebruiken en zorg dan dat je de set vindt die er goed bij past.

Hou je budget in de gaten

Als je je tuin compleet opnieuw gaat inrichten, dan moet je overal rekening mee houden. De bestrating, de beplanting en de afwatering zijn allemaal punten van aandacht. De tuinset is dan vaak een “ondergeschoven kindje”. Een sluitpost. Je koopt dan maar iets zodat je kunt gaan zitten. En dat is zonde, dat doet afbreuk aan je mooie nieuwe tuin. Hou er dus met het budget voor je nieuwe tuin al rekening mee dat er ook een nieuwe set met tuinstoelen, een tafel en een voetensteun moet komen.

Geef een reactie