Blog

Babyboom? Hier zijn leuke kraamcadeau\’s!

Baby alert!

Babyboom! Een term die oorspronkelijk verwijst naar de tijd vlak na de oorlog waarin iedereen massaal kindjes ging maken, maar tegelijkertijd een term die ik graag gebruik voor het afgelopen jaar: bijna al mijn vrienden zijn zwanger, net bevallen of hard bezig met het maken van kindjes. Ze komen tevoorschijn als Asperges op een vroege ochtend in april, en ik vind het heerlijk. Lekker op kraamvisite, al die kleine schatjes even vasthouden… het geeft me nostalgische gevoelens aan toen mijn (niet meer zo) kleine man net geboren was. Ik loop natuurlijk iets voor op de rest, maar daardoor kan ik als de ware ervaringsdeskundige geweldige adviezen bieden (“doe wat goed voelt” en “niet luisteren naar al die adviezen”).  Ik ben onderhand op dusdanig wat kraambezoeken geweest en kan me voorstellen dat mensen het soms lastig vinden om een cadeau te geven wat nou echt er uit springt. Ik heb daarom een lijstje gemaakt van gangbare en iets minder gangbare cadeau’s voor tijdens het kraambezoek. Misschien heb je er nog wat aan.

Tips

Een paar ideetjes zijn:

  • Het verwennen van de papa en mama! De meeste mensen geven cadeautjes gericht op de baby, wat hartstikke leuk is, maar hoe lekker is het als de ouders eens goed beloond worden voor hun harde werk. Een grote fles champagne (nu mag het weer!), of een lekker diner voor twee. Een weekendje weg is misschien nog wat vroeg, dat kunnen de moederhormonen nog niet aan. Leuk idee voor hun verjaardag!
  • Een heerlijke babyverwenset! Ik heb voor een vriendin van mij een leuke mand gemaakt met hierin alle producten van Zwitsal. Dit ruikt nou eenmaal te lekker voor woorden en ik weet dat zij dat ook vindt. Zo hoefde ze niet meer naar de winkel vlak na haar bevalling om haar kindje meteen heerlijk te laten ruiken. En ik mocht in de drogisterij aan alles snuffelen. Een echte winwin situatie dus.
  • Kleding geeft iedereen, maar waar een verse mama echt iets aan heeft zijn spuugdoekjes. Kinderen spugen nou eenmaal echt heel veel. Verzin een originele opdruk en maak zo persoonlijke spuugdoekjes.
  • Een kledingbon voor mama. Mama heeft nu allemaal nieuwe kleding nodig (zoals voedingsBH’s en –shirts) en dat kost stiekem meer dan mama in eerste instantie had  gewild. Door een kledingbon te geven kan ze dit rustig allemaal aanschaffen.

Hoe is het bij jullie in de babykringen? Net zo druk? En wat voor cadeau’s geef jij dan? Laat het me weten!

Geef een reactie