Blog

Op vakantie met de kids

Een vakantie met kinderen is toch anders dan wanneer alleen de volwassenen op een tripje gaan. De tijden op de dag, de uitstapjes en het eten, met alles moet uiteraard rekening gehouden worden. Hoe regel je nu zo’n vakantie? Wat zijn ook alweer die punten waar je twee keer over na moet denken? Misschien is het je eerste vakantie met kinderen of misschien ben je al heel erg ervaren, het kan nooit kwaad om een lijstje erbij te hebben. In deze blog zet ik die voor je op. Lees je mee?

Een kindvriendelijke bestemming

Niet iedere bestemming is ideaal wanneer je kinderen meeneemt. Niet alleen de plek zelf maar ook de bestemming van de reis in de zin van: ontspanning of een actieve vakantie. Trektochten maken in de Alpen is voor de meeste kleintjes niet echt een match wanneer het om vakanties gaat. Uit mijn ervaring is het handig om een lijstje te maken met wat iedereen op vakantie wilt doen en daar vervolgens op te selecteren. Zo weet je zeker dat er een strand is voor mama, een zwemparadijs voor het kleintjes en prima internet voor de oudste.

Alle officiële zaken op een rij

Vervolgens moet je op wat serieuzer onderzoek naar wat je moet regelen voor deze gekozen vakantie. Zeker nu de wereld wat voorzichtig is rondom reizen, kan en mag niet alles. Misschien moeten je kinderen een eigen paspoort hebben of moeten er inentingen geregeld worden voor vertrek. Verdiep je hier goed in voordat je ineens op het vliegveld staat en te horen krijgt dat je vakantie om zo’n dergelijke reden niet doorgaat. Dat zou toch wel heel jammer zijn. Op veel reissites en ook wat sites van de overheid kan je deze informatie makkelijk terugvinden. Kleine moeite en toch een groot plezier.

Een complete koffer

Als laatste zal je als volwassenen natuurlijk de koffers in moeten pakken. Kleine kinderen hebben vaak niet zo veel ruimte nodig als het om kleren gaat. Die kunnen vaak best bij papa en mama in een grote koffer. Wat wel handig is, is om te bedenken of je kleintje speciale spullen nodig heeft in de zomer. Naast zonnebrand met een hoge factor en zwembroeken is een kinderzonnebril kopen geen overbodige luxe. Het merk Charlie Temple heeft goede brillen. Het beschermt je kind namelijk tegen het felle licht van de zon. En daarnaast staat het ook nog eens heel leuk. Win-win, zou ik zeggen.

Waar gaan jullie naartoe op vakantie?

Geef een reactie