Blog

Baby massage, waarom en hoe?

Wat is babymassage? Bij de lessen babymassage leer je hoe je precies jouw baby kan verwennen en verzorgen. Baby’s zijn nog wat anders gebouwd dan wij dat zijn, en dat kan soms lastig voor ze zijn. De grootste uitdagingen die een baby in het algemeen tegenkomt zijn spierkrampjes en buikkrampjes. Daarnaast helpt het de groei en vermindert het de stress.

Spierkrampjes

als je robuste kanjer zo erg in de groei is kan dat soms onstuimig zijn. Door bepaalde spiergroepen te masseren kan je helpen dat soort pijntjes weg te krijgen zodat ze ongestoord kunnen groeien.

Buikkrampjes

De meeste buikkrampjes zijn te verhelpen door gedeeld en een liefdevolle hand op het buikje. Maar bepaalde bewegingen zorgen ervoor dat ze er sneller van af zijn.

De groei

Zoals de technieken helpen bij het verminderen van groeipijntjes kunnen ze ook helpen deze groei te versterken. Door bepaalde spiergroepen te stimuleren met bewegingen en oefeningen zorg je ervoor dat ze zich gebalanceerd ontwikkelen. Meestal neemt je kleine zelf het voortouw, maar als hij bijvoorbeeld bepaalde bewegingen en hoeken te weinig doet, of een bepaalde beweging juist te veel, dan kan zo een massage helpen. We kunnen immers niet verwachten dat die kleine zelf alles doet. Daarnaast versterkt het zijn motoriek als hij nu al bepaalde bewegingen doet. Daardoor kan hij later fijner bewegen en makkelijker sporten.

Stress

Ook baby’s ervaren stress. Heel veel zelfs. Voor hun is de wereld onbekend, ongrijpbaar, en zijn ze erg kwetsbaar daarin. Daarom zoeken ze altijd bevestiging en veiligheid, vaak in moeders armen. Zo een massage is een proactieve manier om die veiligheid te geven. Door bepaalde oefeningen te doen geef je die aandacht in een manier die ook nog goed voor hem is. Door het wegnemen van de pijntjes voelt hij zich minder kwetsbaar, en door de groei te stimuleren wordt hij zelf sneller weerbaarder. Niet volledig weerbaar, maar als hij zijn eigen wereld met zijn eigen armpjes kan verkennen neemt dat een deel van de stress weg.

Hoe masseer ik mijn baby?

Om dit goed en verantwoord te kunnen doen moet je bij een professional dit leren. Dit kan in lessen, maar ook aan huis. Zo kan je via de link bovenaan dit artikel de site vinden van de specialist die ik het meest op prijs stel. Ze is een echte lactatiekundige en heeft dus ervaring met veel aspecten van hoe je baby’s helpt. Daarnaast komt ze ook nog eens aan huis.

Geef een reactie