container-huren
Blog

Gezinsuitbreiding versus woninguitbreiding

Ben jij een mama in spe en krijgt jullie gezinnetje er binnenkort een teamlid bij? Van harte gefeliciteerd! Een kleine spruit op komst is natuurlijk ontzettend leuk en goed nieuws. Misschien wordt je voor de eerste keer mama of heb je al wat achterban lopen? Gezinsuitbreiding is ontzettend leuk alleen er komt altijd wel een klein dingetje bij kijken. Het huis. Misschien heb jij je al flink ingesteld op een groot gezin en een groot huis gekocht met overbodig slaapkamers. Maar wat als je dat niet hebt gedaan? Wat als je, je eigenlijk nog niet echt had ingesteld op gezinsuitbreiding of je nog prima in dat kleine knusse appartementje zit? Ja dan wordt het naast gezinsuitbreiding toch ook echt tijd voor woninguitbreiding. Maar wees gerust, we helpen je graag een eindje op weg.

Verbouwen of verhuizen

Als je zwanger bent en je huis eigenlijk te weinig ruimte biedt dan zal je eerste gedachten waarschijnlijk uitgaan naar verhuizen. Logisch natuurlijk maar is dat wel de beste keuze in deze hysterische huizenmarkt? Een leuke eengezinswoning gaat pas weg boven de 300.000 en dat budget hebben jullie op dit moment wel helemaal niet. Wees niet getreurd en denk eens na over verbouwen. Dit is vaak een stuk goedkoper en kan je ook behoorlijk wat meer ruimte in huis geven.

Extra kamertje erbij

Woon je bijvoorbeeld in een appartement en zit je met het probleem dat je eigenlijk maar een slaapkamer tot je beschikking hebt? Mocht je een ruimte hebben in je huis die relatief groot is kun je altijd denken aan een afscheiding. Een tussenmuur is bijvoorbeeld snel geplaatst en creëert twee ruimtes. Natuurlijk is het een klein beetje inschikken maar je houdt wel een kamertje voor jezelf. In sommige appartement heb je ook behoorlijke grote woonkamers. Speel hier een beetje mee en zet een losse afscheiding neer voor het creëren van een extra kamer.

Spullen voor een verbouwing

Ga je verbouwen dan heb je natuurlijk een aantal spullen nodig. Zoals gereedschap, een container en mankracht. Gelukkig zijn deze drie aspecten makkelijk in te huren of te lenen bij vrienden, familie of kennissen. Een container huren kun je bijvoorbeeld gemakkelijk online regelen en je hebt vast wel een fijne neef die een dag met jou aan de klus wil? Zorg in ieder geval wel dat je alles goed geregeld hebt want een goed begin is het halve werk! Succes!

Laat een antwoord achter