Blog

Kinderen en smartphones: een hoesje is een must

Het is zover: je kind heeft zijn/haar eerste smartphone eindelijk gekregen. Na jaren dat je je eigen telefoon moest afstaan zodat je kind BabyTV op YouTube kon kijken hoef je deze niet meer met hem te delen. Natuurlijk komen er wel wat zorgen kijken bij zo'n eerste smartphone voor je kind. Zo bestaat er een reële kans dat je kind zijn/haar telefoon per ongeluk laat vallen en dat hij zo stuk gaat. Daarom is het belangrijk om de smartphone van je kind te voorzien van een hoesje ter bescherming. En met Sinterklaas en kerst om de hoek heb je een goede reden om je kind blij te maken met een leuk telefoonhoesje!

De voordelen van hoesjes

Hoesjes voor de smartphone zijn eigenlijk een must voor iedereen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een goede beschermhoes om je smartphone kan de schade van de val flink beperken. Maar hoesjes bieden naast bescherming ook een leuk en persoonlijk uiterlijk voor de smartphone. Bovendien heb je ook hoesjes die super praktisch zijn. Zo heb je hoesjes die tegelijk dienen als portemonnee voor je pasjes, en heb je hoesjes die je aan een keycord vast kunt maken en om je nek kunt dragen. Dit laatste is vooral voor kinderen handig, zodat de kans kleiner is dat ze hun smartphone tijdens het spelen ergens verliezen.

Verschillende soorten hoesjes

Er zijn verschillende soorten hoesjes verkrijgbaar voor elke soort smartphone. Voor je kind is het natuurlijk leuk als hij/zij een hoesje heeft met een leuke print erop, of in een favoriete kleur. Er zijn heel veel hoesjes met allerlei prints erop en met leuke extra accessoires eraan. Maar als je je kind blij wilt maken met een persoonlijk hoesje voor bijvoorbeeld haar Samsung, dan kun je ook zelf een Samsung hoesje maken. Je kan het ontwerp hiervan helemaal zelf bepalen. Zo zijn er Samsung Galaxy A41 hoesjes met foto verkrijgbaar, waarvan je zelf de foto's uit kunt kiezen die op het hoesje worden geprint. Een eigen hoesje voor je kind met bijvoorbeeld een foto van jullie hond erop. Hoe leuk is dat?

Back en book cover

De twee meest voorkomende soorten hoesjes zijn back covers en book covers. Een back cover, zoals de naam al zegt, is een hoesje die de achterkant en zijkanten van je smartphone bedekt. Dit is op zich al prima bescherming, maar het scherm loopt zo wel nog risico om stuk te gaan. Maar het voordeel is wel dat de telefoon niet onnodig dikker wordt in omvang. Bovendien hebben back covers meestal de leukste printjes en designs voor kinderen. Book covers daarentegen bedekt de hele smartphone en werkt als het ware als een boekje of wallet waar de smartphone aan een kant vast zit. Het voordeel hiervan is dat zowel het scherm als de achterkant en zijkanten beschermt zijn tegen schade. Maar het maakt de smartphone ook een stuk dikker, en dat is misschien wat onhandig, zeker voor kinderen.

Geef een reactie