kunststof bakken
Blog

De belangrijke dingen die je waarschijnlijk vergeet

Als toekomstige moeder heb je waarschijnlijk honderd en één dingen aan je hoofd. Je probeert alles zo goed mogelijk voor te bereiden voor de komst van die kleine. Toch weet je het nooit zeker. Zal de geboorte wel soepel verlopen? Is het een meisje of een jongen (als je dat nog niet weet)? Zal ik een goede moeder zijn en ga zo maar door. Het kan ook zo zijn dat je een typisch voorbeeld van een pregnancy brain hebt. Je vergeet alles en je doet vreemde dingen. Ongeacht hoe jouw zwangerschap verloopt, er zijn altijd een aantal belangrijke dingen die je waarschijnlijk vergeet. Gelukkig ben ik er en vertel ik je vandaag wat je dus stiekem wel moet weten. 

Duidelijke afspraken met de vader

Natuurlijk lopen afspraken nooit helemaal zoals je van tevoren hebt bedacht. Kinderen zijn namelijk behoorlijk onvoorspelbaar. Hierdoor zullen menige plannen en afspraken niet helemaal lopen zoals je had verwacht. Dat is niet erg. Wat wel belangrijk is, is om vooraf duidelijk met je partner af te spreken hoe je bepaalde dingen gaat aanpakken. Wie staat er bijvoorbeeld op als de kleine ‘s nachts zijn flesje nodig heeft? Het is belangrijk om dit vooraf te doen zodat jullie alvast kunnen wennen aan het systeem dat de komende maanden een bepalende factor zal zijn van jullie leven. 

Een waterdicht systeem opzetten

Daarnaast raad ik je echt aan om een goed systeem voor jezelf te bedenken. Ik heb bijvoorbeeld altijd moeite met opruimen. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik een sloddervos ben, maar ik laat bijvoorbeeld de was liever nog even een dag liggen. Met een kleintje erbij is dat helemaal niet handig. Omdat ik mezelf en mijn karaktertrekjes ken, heb ik vooraf een systeem bedacht hoe ik gemakkelijk het huis en de babykamer schoon en opgeruimd kan houden. Zo heb ik geïnvesteerd in robuuste kunststof bakken. Als de rommel snel aan de kant moet, gooi ik in zo’n bak. Vervolgens pak ik later een rustig moment om alles uit te zoeken en terug te zetten op zijn plek. 

Omdat mijn man werkzaam is in de logistieke sector heb ik echte, professionele kunststof bakken gescoord bij Logistiek Online. Natuurlijk zijn de huis-tuin-en-keuken varianten van zo’n bak ook ruim voldoende. Ik wil je wel de tip meegeven om niet te groot maar ook niet een te kleine kunststof bak te kopen. Als de kunststof bak te groot is, dan gooi je de bak te vol en stel je het weer langer uit om op te ruimen. Te klein is ook niet handig. Dan sta je alsnog alles steeds op te ruimen. 

Handige hacks opzoeken

Ten slotte wil ik je nog een dikke tip meegeven: zoek handige hacks. Er zijn ontzettend veel kinderboekjes op de markt waarin allerlei handige trucjes staan vermeld. Met die hacks worden diverse handelingen in één klap makkelijker. Zo heeft een vriendin van mij gelezen dat je babyvoeding super makkelijk zelf kan maken, zonder dat je elke dag de staafmixer hoeft op te zoeken. Je maakt simpelweg in één keer een hoop. Vervolgens vries je het prutje in. Als je slim bent, gebruik je daarvoor een ijsblokjesvorm. Heb je later babyvoeding nodig? Dan klik je eenvoudig een paar blokjes bevroren prut uit de vorm, die laat je ontdooien en je bent klaar. Je bespaart overigens niet alleen moeite: het is ook vele malen goedkoper! Door te investeren in wat leuke boekjes met handige hacks heb je trouwens ook nog leuk leesvoer als je thuis zit met zo’n grote toeter. 

Geef een reactie