Blog

Dromen van een baby

Voor veel mensen die al langere tijd bij elkaar zijn en die hun zaakjes op orde hebben, is het krijgen van een baby een grote droom. Zo bouw je samen jullie leven, en daarmee een eigen familie op. In deze blog vertel ik je meer over de zwangerschap, vooraf en gedurende en hoe je jezelf op de komst van een kleine kunt voorbereiden. Dit is geen medisch advies. Lees je mee?

De wetenschap van het zwanger worden

Zwanger worden is niet voor iedereen weggelegd helaas. Soms kan het niet aan de kant van de vrouw en soms kan het niet aan de kant van de man. Gelukkig hebben we daar de wetenschap voor en ondanks dat deze trajecten vaak lang duren en zwaar kunnen zijn, is er tegenwoordig veel meer mogelijk dan vroeger. Zelfs als je wel zwanger kunt worden, is dat niet de hele maand zo. Dat weten veel mensen niet. In feite kan het maar in een korte tijd gedurende de maand, maar door de onbetrouwbaarheid hiervan is het geen goede manier van anticonceptie. Toch, als je kan uitvinden wanneer je vruchtbaar bent, zou dit jullie kans op een zwangerschap kunnen vergroten.

Een gezonde zwangerschap

We willen ons nog weleens laten gaan gedurende een zwangerschap, we eten immers voor twee en we voelen ons lang niet altijd helemaal jofel, dan mogen we best wat liever voor onszelf zijn. Maar denk eraan dat je jouw lichaam meer ondersteunt als je ook voldoende gezond eet en blijft bewegen. Op de korte termijn is dit misschien zwaar, maar op de lange termijn zal je jezelf er dankbaar voor zijn.

Het wordt langzaam echt

Gedurende een zwangerschap, ondanks de groeiende buik, kan het allemaal heel ver weg lijken. Met de eerste trapjes wordt het voor de moeder vaak al echt. Om het allemaal nog concreter te maken, kan je al vroeg beginnen met de voorbereiding. Alleen al het bedenken van de naam is een enorm leuk iets om te doen. Kijk bijvoorbeeld naar Friese jongensnamen. Of misschien krijgen jullie wel een meisje en houd je van een klassieke naam, dan kun je beter nadenken over Franse meisjesnamen.

Alles op tijd geregeld

En daarnaast zijn er natuurlijk nog meer praktische zaken waaraan gedacht moet worden. Zo moet de babykamer in orde worden gemaakt en moet je als de baby er is, ook langs de gemeente. Plan dit allemaal op tijd zodat je in de weken ernaartoe en de eerste weken na de geboorte, alle rust en tijd hebt. Dat maakt het allemaal een heel stuk makkelijker.

Laat een antwoord achter