Bermuda heren
Blog

Wat vinden we toch zo leuk aan de zomer?

We zitten er allemaal alweer op te wachten, de zon, het lekkere weer, de zomer, en natuurlijk de vakanties. Jij bent er misschien al wel helemaal klaar voor. Je hebt je Bermuda heren shorts alweer voorin de kast neergelegd en je wacht geduldig tot het tijd is om de barbecue weer neer te zetten. Bijna iedereen houdt van de zomer, maar naast het feit dat de meeste en de langste vakanties vaak in de zomer zijn, waarom is dat dan eigenlijk zo?
Bermuda heren

Nou, de zon natuurlijk

Tja, klinkt als een logische reden. De zon is waarom mensen zo graag weer willen dat het zo snel mogelijk zomer is. Het is dan weer lekker weer, en in plaats van door het gure weer te moeten reizen is het dan al lekker warm van zichzelf. Maar ja, ieder soort weer heeft zo toch z’n nadeel? In de winter is het bijvoorbeeld lekker koel als je in slaap probeert te komen, terwijl je in de zomer last hebt van muggen en hitte. Zo heeft ieder voordeel toch ook weer z’n nadeel? Of is het genoeg om er overheen te kijken.

Iedereen is weer buiten

Zodra de zon ook maar een beetje schijnt hoor jij misschien alweer de kinderen buiten spelen. Ze hebben het lekker naar hun zin en doen wat ieder kind zou moeten doen als het lekker weer is. Ook anderen komen weer naar buiten. Mensen lopen grotere rondjes met de hond, en ze gaan misschien wel gewoon zelf een rondje lopen. Iedereen komt weer meer naar buiten, dus iedereen heeft ook weer meer contact met elkaar. Je hoeft natuurlijk niet te stoppen om met iedereen te praten, maar het kan wel weer even gezellig zijn.

Maar dan toch die vakanties

Maar toch het punt waar we vaak weer op terugkomen zijn de vakanties. Misschien blijf jij wel thuis met je gezin, misschien ga je ergens in Nederland op vakantie, of maak je juist een hele wereldreis. Wat jij ook doet, het is vakantie, je hebt vrij, en je hebt weer volop tijd om met je gezin door te brengen. De meeste mensen hebben langere vakanties in de zomer, en omdat het dan ook lekker weer is genieten ze daar volop van door allemaal leuke uitjes te plannen met het gezin en misschien nog wel andere gezinnen van vrienden. Iedereen gaat er op uit, want de zon staat weer aan de hemel en er zijn geen wolken te zien. Dus wat jouw reden ook is om van de zon te genieten, maak er lekker gebruik van. Breng wat tijd door met familie, met kinderen, en met de buren. Maak er wat van.

Laat een antwoord achter