plafond lamp
Blog

Verlicht je huis!

Gelukkig leven we in een tijd waarin elektriciteit vanzelfsprekend is. We hoeven ons geen zorgen te maken dat het er niet is. Dat realiseerde ik me des te meer toen ik op vakantie was. Door de harde wind op mijn vakantiebestemming, was er soms geen elektriciteit. Op zich niet onoverkomelijk omdat het daar gemiddeld vijfentwintig graden was en het pas rond een uur of tien donker werd. Toch was het af en toe wel lastig met koken. Maar goed omdat we dus (bijna) altijd kunnen vertrouwen op onze elektriciteit, is het ook leuk om je huis mooi in te richten met verschillende lampen.

Jaargetijden

Natuurlijk hebben we in Nederland de pech dat het in de winter soms vroeg donker wordt. Voor mij houdt het in dat ik daarom een goed verlicht huis wil hebben zodat ik niet om zes uur s avonds al het gevoel heb dat het elf uur ’s avonds is. Ik heb dus besloten om wat extra aandacht en tijd te besteden aan de lampen in mijn huis. Zo heb ik laatst een aantal extra plafondlampen aangeschaft.

Plafondlampen

Je vraagt je misschien af waarom ik dat heb gedaan. De reden is eigenlijk heel simpel. Misschien hadden plafondlampen vroeger een beetje een stoffig imago. Dat is in deze tijden helemaal niet meer zo. Er is enorm veel keuze. Je kan zelfs kiezen uit verschillende kleuren. Op die manier past de lamp goed bij je interieur als hij uitstaat. Als hij aanstaat kan het een heel warm licht geven. Eigenlijk het beste van beide werelden. Daarnaast is het heel praktisch. Omdat de lamp hoog aan het plafond hangt, geeft hij een veel breder (en dus voor je gevoel) meer licht dan bijvoorbeeld een staande lamp die tegen de muur is geplaatst.
Verder vind ik het ook leuk om bestaande lampen die ik al een aantal jaren heb, te vervangen met nieuwe. Soms zie je je eigen lampen (figuurlijk) niet meer omdat je ze al zo lang hebt en dat terwijl het toch hele interieur bepalende items zijn.

Opletten

Dan wil ik nog een tip meegeven voor je zelf je zoektocht naar nieuwe lampen gaat beginnen. Let bij het kopen van het lampje dat licht geeft goed op het aantal watt en de lumen. Dit geeft aan hoe fel de lamp licht geeft. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld in de keuken wat feller licht wilt hebben dan in de woon- of slaapkamer.

Geef een reactie