PVC vloeren
Blog

PVC vloeren voor de inrichting van de babykamer

Op het krijgen van je kindje na is het inrichten van de babykamer wel het allerleukste om te doen tijdens je zwangerschap. Want zeg nou zelf, je kunt niet wachten tot je je kindje in zijn of haar fijne kamertje ziet. Het is wel zaak dat je goed nadenkt over de inrichting. Want als je kindje eenmaal is geboren blijft er maar weinig tijd over om iets te doen in huis. Laat staan PVC vloeren leggen of behangen. Nee, dat moet je ruim voor de geboorte geregeld hebben. Al is het maar voor je eigen gemoedsrust. PVC vloeren zijn ideaal voor de babykamer. Ze zijn goed schoon te maken en nemen geen stofdeeltjes op. Ze zijn er met een gladde basis of juist met een bewerkte bovenkant. En in alle kleuren die je je maar kunt wensen.

PVC vloeren blijven mooi, ook bij intensief gebruik

Op een gegeven moment, je moet er nu nog even niet aan denken, zal je kindje graag op zijn of haar kamer spelen. Het is dan wel van belang dat de vloer veilig en mooi is. Ook wanneer er voor de honderdste keer een grote bak met bouwblokken op wordt leeggestort. PVC vloeren zijn dusdanig goed afgewerkt, dat je er echt jaren plezier van hebt. Als je kind het huis uit gaat is die vloer nóg mooi!

PVC vloeren zijn misschien wat duurder dan laminaat

Maar dat komt vooral door het verschil in kwaliteit. Laminaat is natuurlijk ook schitterend en in heel veel ruimtes in je huis toepasbaar, maar het is en blijft een natuurproduct. Dat wil zeggen dat laminaat soms spontaan kan gaan “werken”. En dat is niet handig wanneer er een complete treinbaan wordt uitgelegd. Ook is de toplaag van het laminaat iets gevoeliger voor licht dan de toplaag van PVC. Laminaat kan, op termijn, onder invloed van zonlicht toch iets gaan verkleuren. Met PVC vloeren heb je dat probleem niet.

Gemakkelijk schoonmaken is en blijft belangrijk

Het grote voordeel van PVC vloeren ten opzichte van houten vloeren is dat de PVC vloer altijd mooi blijft. Je hoeft deze niet te schuren en opnieuw in de lak te zetten. Het is een kwestie van stofzuigen en (niet te nat) dweilen en je vloer ziet er weer uit als nieuw. De tip van de dag is hier: dweil met koud water. De vloer zal dan sneller en streeploos opdrogen. Je hebt niet eens een schoonmaakmiddel nodig.

Laat een antwoord achter